Lukuinto

KIRJAKERHO

LUOKILLE 1-4

kirjakerho

 

 

 

 

Oletko ala-asteella etkä tiedä mitä tekisit iltapäivällä kun koulu loppuu? Tule kirjaston kirjakerhoon! Tapaamme maantaisin askartelun ja kirjojen äärellä. Juttelemme kirjoista jotka olemme lukeneet, joita emme ole lukeneet ja joista emme tienneetkään aikaisemmin. Saat tulla mukaan myös jos käyt ruotsinkielistä koulua ja tahdot päästä käyttämää suomenkieltäsi. Jos haluat harjoitella ruotsia, meiltä löytyy myös ruotsinkielinen kirjakerho. Etsimme hyviä kirjoja ja nautimme yhdessä lukemisen hauskuudesta fantasialla ja sanataiteella maustettuna. Osallistuminen on maksutonta.

Kirjakerhon järjestää Satu Laukkanen, juuri valmistunut kirjastonhoitaja joka tänä lukukautena vetää lukuintoprojektia Paraisilla.

Ma 12.9           kello 13                       Ensimmäinen lause – mitä sitten tapahtuu?
Ma 26.9           kello 13                       Kirjansivulta sarjakuvaruutuun
Ma 10.10         kello 13                       Kirjapuhvetti
Ma 24.10         kello 13                       Valot pois joka iikka, nyt alkaa lyriikka
Ma 7.11           kello 13                       Kirjojen valtava eläintarha
Ma 21.11         kello 13                       Tiesitkö että..?
Ma 5.12           kello 13                       Kirjainklinikka – paranna kirjoituskramppi

Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, tule mukaan hetkeksi tai pidemmäksi aikaa! Tavataan kirjaston keltaisessa nurkassa lastenosastolla.

KIRJAKAHVILA

YLÄ-ASTEIKÄISILLE

 

 

 

 

 

 

Hei sinä yläasteikäinen! Tule mukaan kirjaston kirjakahvilaan, me tapaamme keskiviikkoisin kello 17.30. Kirjavinkkaamme toisiamme ja pääsemme juttelemaan meidän lukemista kirjoista. Uusien nuortenkirjojen ilmestyessä kirjastossa puhumme niistä. Teemme myös kaikkea kirjoittamisesta sarjakuviin ja black out-runouteen. Kirjasto tarjoaa pientä purtavaa, tule mukaan oleskelemaan! Jos haluat päästä puhumaan ruotsia niin kirjastolla on kirjakahvila myös ruotsiksi, tervetuloa! Kirjakahvila on ilmainen.

Kirjakahvilaa vetää kirjastonhoitaja ja sanataiteilija Satu Laukkanen.

Tapaamme suomeksi seuraavina keskiviikkoina kello 17.30: 28.9, 26.10, 23.11, 14.12

Ilmoittautumiset kirjaston tiskille tai sähköpostiin: biblioteket.pargas@pargas.fi

 

 

KIRJOITUSPIIRI

TEINEILLE

kirjoituspiirikuva
Oletko joskus haaveillut kirjailijan urasta, vai jäävätkö kirjoituksesi aina kirjoituspöydän laatikkoon? Onko tarinoiden keksiminen kivaa, mutta kielioppiin keskittyminen pännii? Vai etkö saa kirjoittaa tarpeeksi tarinoita äikäntunneilla?

Kirjoituspöydän laatikosta ulostuleminen on helpompaa kivassa ympäristössä. Teemme pieniä harjoituksia ja keskustelemme toistemme vähän pidemmistä teksteistä jos kirjoittaja niin haluaa. Keskitymme hauskuuteen ja rakentavaan palautteeseen, ja mietimme mikä tekee tietyistä teksteistä niin hyviä. Emme ruodi kielioppia, vaan tarinan rakennetta ja tyyliä. Tutkimme muun muassa kirjallisuuden eri lajeja. Mitkä ovat esimerkiksi fantasian kirjoittamattomat lait? Miten kirjoittamisessa pääsee alkuun? Ja miten dialogista saa oikeasti luontevan?

Piiriä vetää Satu Laukkanen, joka on käynyt monia kirjoituskursseja. Satu on käynyt myös kirjailijakoulutuksen ja on koulutukseltaan kirjallisuustietäjä, vuonna 2015 hän voitti Arvid Mörne-novellikilpailun.

Tapaamme syksyllä viisi kertaa ja keväällä toiset viisi, torstaisin kello 17.30.

Syksyn päivämäärät ovat seuraavat: 22.9, 20.10, 10.11 ja 24.11, 8.12

Saat tuoda joko oman läppärin tai kirjoittaa paperilla, ihan mikä vaan tuntuu paremmalta. Piiri on maksuton.

Ilmoittautumiset kirjaston tiskille tai sähköpostiin: biblioteket.pargas@pargas.fi