Opettajille – Kemiönsaari

DSC_0245Kirjasto toimii läheisessä yhteistyössä koulujen ja päivähoidon kanssa. Otamme ilomielin vastaan ehdotuksia yhteistyöstä ja kirjastopalveluista, joista olisi iloa ja hyötyä.

KIRJASTOPOLKU

Kemiönsaaren kirjasto on laatinut yhteistyössä koulujen kanssa kirjastopolun, joka jatkuu esikoulusta lukioon ja ammattikouluun asti. Kirjastopolku pyrkii kehittämään oppilaiden valmiuksia löytää ja käyttää tietoa, sekä inspiroi heitä käyttämään kirjastoa ja lukemaan. Kirjasto tekee koulujen kanssa tiivistä yhteistyötä, jotta kirjastopolku tukisi koulun opetussuunnitelmaa. Lue lisää täältä.

 

Varaa kirjastokäynti
koululaisia

Varaa luokallesi tai ryhmällesi aika kirjastokäynnille. Vierailuajan voi varata esim. neljän viikon välein toistuvaksi, jolloin lainattujen kirjojen palautus onnistuu mukavasti laina-ajan puitteissa. Oppilaat voivat vierailullaan saada opastusta tiedonhakuun ja kirjaston käyttöön tai saada apua sopivien kirjojen löytämiseen. Voit myös hankkia luokka- tai koulukohtaisen kirjastokortin.

Voit varata ajan kirjastokäynnillenne palvelutiskiltä, puhelimitse tai sähköpostilla. Oman lähikirjastosi yhteystiedot löydät yllä olevasta palkista kohdasta Kirjastot.

Kerro varatessasi:

  • Toivottu vierailupäivä ja kellonaika
  • Luokka-aste, oppilaiden määrä ja vastaava opettaja
  • Mahdolliset erityistoiveet

 

Kouluille lainattavat kirjakokoelmat

IMG_6641_01Tästä linkistä löydät luokkakokoelmat, joita lainaamme kouluille. Listasta löytyy tietoa kirjoista, mille ikäryhmille ne sopivat, pienet sisällönkuvaukset sekä kuinka monta kappaletta kutakin kirjaa on lainattavaksi. Suomenkielisten kirjojen osuus alkaa listan loppupuoliskolla.

Ota yhteyttä, niin kerromme kuinka voit lainata kirjasarjoja koulullesi. Kouluille ja päiväkodeille on käytössä tavallista pidemmät laina-ajat.

 

Kirjavinkkaus

Tarjoamme koululuokille kirjavinkkausta. Otamme yhteyttä kun suunnittelemme kirjavinkkarin kierrosta, mutta voitte myös toivoa luokallenne kirjavinkkausta. Mahdollisuuksien mukaan järjestämme myös kirjailijavierailuita kouluille.

Julkaisemme myös mielellään koululaisten itse tekemiä kirjavinkkejä, niin tekstinä, kuvina kuin videoinakin. Julkaisemme vinkkejä sivuillamme Kirjavinkit ja Lukunurkka. Ota yhteyttä kirjastoon niin suunnitellaan toteutus yhdessä.

 

Teemakassit ja satukapsäkki

IMG_6656_01Kirjastolla on tarjolla päivähoito- ja esikouluryhmille teemakasseja ja satukapsäkki. Ota yhteyttä kirjastoon lisätietoja varten.

 

Satutunnit

Ilmoitamme yleisölle avoimista satutunneista sivullamme Kirjastossa tapahtuu. Myös päivähoito- ja esikouluryhmät ovat tervetulleita näille satutunneille. Toivomme ryhmiltä ennakkoilmoittautumista satutunnin järjestävään kirjastoon. Otamme myös suoraan yhteyttä päivähoitopaikkoihin satutunteja järjestäessämme.