Lukuiloa – vanhempien sivu

Lue ääneen

IMG_6911_01Lapselle kannattaa lukea ääneen jo pienestä pitäen. Lukuhetki tarjoaa läheisyyttä, läsnäoloa ja yhteisen rauhoittumishetken. Kirjoitetun kielen kuunteleminen kehittää myös keskittymiskykyä ja laajentaa lapsen sanavarastoa. Ääneen luku auttaa jo pientäkin vauvaa äännevarannon rakentumisessa.

Erilaiset tarinat ja sadut voivat myös auttaa lasta käsittelemään tunteitaan, askarruttavia asioita ja vastaan tulevia elämäntilanteita. Vaikka lapsi osaisi jo lukea, nauttii hän silti kirjojen kuuntelemisesta. Usein aikuisen lukemana tarina etenee sujuvammin, vaikeat sanat tulee selitettyä samalla, jännittävätkin juonenkäänteet uskaltaa kohdata paremmin yhdessä aikuisen kanssa ja mielikuvitus herää eloon.

Mukavia lukuhetkiä!

 

Satutuokiot

DSC_0251Kirjastot järjestävät lapsille satutunteja ja muuta lukutoimintaa, tiedot ajankohtaisista tapahtumista löydät sivulta Kirjastossa tapahtuu. Tervetuloa mukaan!

 

Kirjavinkkejä

Jos haluat tietää mistä kirjoista lapset itse pitävät eniten juuri tällä hetkellä, käy katsomassa vinkkejä sivuilta Kirjavinkkejä ja Lukunurkka.