Lainaa ja varaa

Lainaaminen

IMG_6748_01Voit lainata kirjastossa näyttämällä omaa kirjastokorttiasi.

Kun lainaat, saat itsellesi kuitin, josta näet lainojen päättymisajan eli eräpäivän. Tuo lainat takaisin kirjaston palautustiskille ennen eräpäivää. Voit myös uusia lainasi kirjastossa, soittamalla kirjastoon tai omalla pin-koodillasi Blanka.fi-verkkokirjaston Omat tietoni-sivulla.

Jos lainasi ovat myöhässä, saat muistutusviestin ja voit joutua maksamaan myöhästymismaksua. Jos käytät sähköpostia, voit tilata eräpäivämuistutuksen. Se muistuttaa sinua palauttamaan kirjat ajoissa. Kysy lisää kirjastostasi.

 

Varaaminen

IMG_6795_01Niinkin voi käydä, että sinulla voi olla mielessä kirja, jonka haluaisit lainata, mutta sitä ei löydykään kirjaston hyllystä. Silloin kannattaa tulla kysymään meiltä. Voit myös etsiä sen Blanka.fi-verkkokirjastossa sekä varata sen kirjautumalla sisään omalla pin-koodillasi.

Kun edellinen lainaaja on palauttanut kirjan, lähetämme sinulle viestin ja saat tulla lainaamaan sen.

Varaaminen toisesta kirjastosta voi olla maksullista, maksut löydät täältä.

 

Ikärajat

Lukemista

Ihan kaikkea et saa kuitenkaan lainata kirjastosta. Elokuvissa ja peleissä on yleensä ikärajat. Esimerkiksi 9-vuotias ei voi lainata K12-merkittyä elokuvaa, mutta onneksi kirjastosta löytyy paljon lainattavaa myös sitä nuoremmille.

 

Entä jos kirjalle tapahtuu jotain?

Muistathan pitää huolta lainoistasi. Älä heittele kirjoja, kastele niitä tai anna lemmikillesi leikkikaluksi. Vie lainat kassissa kotiin ja säilytä niitä kotona hyllyllä tai pöydällä.

Joskus saattaa kuitenkin käydä niin että hukkaat vahingossa lainasi tai lemmikkisi puree sen kulmat rikki. Tule rohkeasti kertomaan asiasta kirjastoosi niin autamme sinua.

Kirjakanava: Mitä jos lainaan kirjan ja se menee rikki?

Kirjakanava: Mistä te tiedätte missä kirjan paikka on?

Kirjakanava: Kuka valitsee mitä uutta kirjastoon otetaan?