Tervetuloa asiakkaaksi

IMG_6984_01Blanka on Turunmaan kuntien välinen kirjastoyhteistyö, johon kuuluu Kemiönsaaren kunnankirjaston sekä Paraisten kaupunginkirjaston palvelupisteet.

Kirjasto on avoinna kaikille. Voit tulla kirjastoon mm. lukemaan lehtiä, osallistumaan tapahtumiin, käyttämään tietokoneita, opiskelemaan ja lainaamaan. Voit hakea lainattavaa kirjastosi hyllystä tai Blanka.fi-verkkokirjaston haun avulla. Kirjaston henkilökunta auttaa sinua tarvittaessa.

Lainaamista varten tarvitset kirjastokortin. Samaa kirjastokorttia voit käyttää kaikissa Blanka-kirjastoissa.

 

Näin saat kirjastokortin

IMG_6535_01Saat henkilökohtaisen kirjastokortin mistä tahansa Blanka-kirjastosta esittämällä henkilötodistuksen ja täyttämällä kirjastokorttihakemuksen. Tutustu kirjaston käyttösääntöihin. Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen ja seuraavista kirjastokorteista veloitamme Blanka-kirjastojen maksujen mukaan.

Kouluikäiset, alle 15-vuotiaat lapset saavat kirjastokortin huoltajan kirjallisella suostumuksella. Huoltaja on vastuussa alle 15-vuotiaan huollettavansa lainoista

 

Näin saat pin-koodin

Saat pin-koodin kirjastosta esittämällä kirjastokorttisi ja henkilötodistuksen. Jos pin-koodisi katoaa, saat uuden kirjastosta.

Tarvitset pin-koodin:

 

Kirjaudu verkkokirjastoon

Voidaksesi kirjautua verkkokirjastoon tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin. Kirjoita kirjautumisikkunaan kirjastokorttisi korttitunnus ja nelinumeroinen pin-koodisi niille varattuihin kenttiin.

 

Jos kirjastokorttisi katoaa

Jos kirjastokorttisi katoaa, ilmoita siitä heti kirjastoon. Kirjastokortin haltija on vastuussa kortilla lainatusta aineistosta siihen asti, kunnes katoamisilmoitus on tehty. Uusi kortti on maksullinen.

 

Pidä yhteystietosi ajan tasalla

IMG_6594_01Jos nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi muuttuu, ilmoita siitä kirjastoon. Voit päivittää ne myös verkkokirjaston Omat tiedot-sivulla. Voit samalta sivulta valita, haluatko ilmoitukset postitse, tekstiviestinä vai sähköpostitse. Kirjaston henkilökunta käsittelee muutetut tiedot, joten muutokset eivät näy heti omissa tiedoissasi.