Lainaus

IMG_6499_01Kirjastosta voit lainata mm. kirjoja, äänikirjoja, lehtiä, musiikkia, elokuvia, pelejä, kävelysauvoja, pulssimittarin ja paljon muuta.

 

Laina-ajat

Lainaamista varten tarvitset henkilökohtaisen kirjastokortin. Laina-aika on 7-28 vuorokautta riippuen aineistosta. Lainat täytyy palauttaa tai uusia ennen eräpäivän päättymistä.

IMG_6551_01Näet lainan eräpäivän lainakuitista tai kirjautumalla Blanka.fi-verkkokirjaston Omat tietoni-sivulle.

Tarkempaa tietoa laina-ajoista löydät käyttösäännöistämme. Kouluille, päiväkodeille ja laitoksille on käytössä tavallista pidemmät laina-ajat.

 

Palauta tai uusi lainasi ajoissa

Palauta tai uusi lainasi ennen eräpäivän päättymistä. Lainan eräpäivä päättyy kirjaston sulkeutuessa tai verkkokirjastossa vuorokauden päättyessä.

IMG_6667_01Voit palauttaa lainasi mihin tahansa Blanka-kirjastoon. Lainat voi myös palauttaa kirjaston palautusluukkuun. Tällöin palautukset rekisteröidään vasta seuraavana kirjaston aukiolopäivänä.

Voit uusia lainasi kolme kertaa, ellei lainaamaasi aineistoon ole varauksia. Voit pidentää lainasi joko kirjastossa, ottamalla yhteyttä kirjastoon tai verkkokirjaston Omat tietoni-sivulla.

 

Eräpäiväilmoitus sähköpostilla

Voit pyytää kirjastoasi muistuttamaan lähenevästä eräpäivästä sähköpostitse. Voit myös lisätä itse sähköpostiosoitteesi verkkokirjaston Omat tietoni-sivulle yhteystietoihin ja valita eräpäivämuistutukset lähetettäväksi sähköpostiisi.

Eräpäivämuistutus lähetetään 2 arkipäivää ennen eräpäivää. Jos et ole saanut tilaamiasi muistutuksia, tarkasta roskapostikansiosi.

 

Myöhästyneet lainat

IMG_6719_01Kirjaston käyttäminen on yleensä maksutonta, mutta eräpäivän jälkeen palautetuista lainoista ja tietyistä erikoispalveluista perimme maksun. Tutustu Blanka-kirjastojen maksuihin. Erääntyneistä lainoista lähetämme palautuspyynnön.