Haku ja varaaminen

Näin haet Blankasta

VIMG_6978_01oit hakea aineistoa Blanka.fi-verkkokirjaston haulla. Kirjaston henkilökunta auttaa sinua tarvittaessa.

Kirjoita hakusana ja paina ”Hae”-nappia. Tarkempia hakuja voit tehdä tarkennetussa haussa. Voit jättää osan tarkennetun haun hakukentistä tyhjäksi.

Kun olet saanut hakutulokset esille ja niitä on useampi, järjestää ne esim. vuoden tai luokan mukaan napauttamalla kyseistä otsikkoa. Löydettyäsi etsimäsi teoksen, napauta sen nimeä, niin näet missä kirjastossa se sijaitsee ja onko se lainattavissa.

 

Varaaminen on helppoa
IMG_6600_01

Voit varata aineistoa pyytämällä kirjaston henkilökuntaa tekemään sen tai varaamalla itse verkkokirjastossa. Voit varata mistä tahansa Blanka-kirjastosta. Aineisto toimitetaan valitsemaasi Blanka-kirjastoon.

Varaaminen on helppoa. Tee haku ja siirry teoksen tietoihin valitsemalla teoksen nimi. Tällä sivulla näet, missä kirjastossa teos on ja onko se hyllyssä.

Valitse teksti ”Tee varaus”. Jos et ole vielä kirjautunut verkkokirjastoon, sivusto pyytää sinua tekemään sen nyt. Tämän jälkeen voit valita, mistä kirjastosta haluat hakea teoksen ja hyväksyä varauksen.

Ota yhteyttä kirjastoon, jos tarvitset apua.

 

IMG_6691_01Saapumisilmoitus

Kirjasto lähettää sinulle saapumisilmoituksen kun varattu aineisto on noudettavissa. Ilmoita kirjastolle, haluatko ilmoituksen sähköpostitse vai tekstiviestinä tai valitsemalla asetukset Omat tietoni -sivulta.