Patrik Berghäll vierailee Nauvon kirjastossa 4.9 klo 18

Från Nagus kobbar till Karelens fjärrpatruller.
Välkommen att träffa författaren Patrik Berghäll som berättar om sitt författarskap, i Nagu bibliotek måndagen den 4 september kl 1800
Patrik bodde ute på Nagukobbarna 1998 då han arbetade på turismföretaget Strandbo. Han har upplevt skärgårdens alla årstider och hårda höst stormar ute på Fagerholm. Patrik arbetar, på sidan om sitt författarskap, med friluftsliv på Folkhälsans Förbund rf. Han guidar barn och ungdomar i naturen.
Patrik införskaffade, på ett lopptorg, år 2001 en bildsamling från kriget. Efter omfattande forskning förstod Patrik att bildsamlingen härstammade från ett dödsbo i Nagu, Helge Öberg. Forskningsarbetet kring bilderna och Infanteriregemente 61, ledde till att Patrik intresserade sig för författarskap. Debuten skedde 2013 med boken ”I Fjärrpatrullerna” som berättar den äventyrliga historien om Karl-Johan Norrgårds 13 patrullfärder bakom fiendens linjer. Patriks andra bok utkom 2016 och berättar om fortsättningskrigets längsta patrullfärd på 56 dygn. Patrullen färdades 500 kilometer och såg hunger i över 20 dagar. Hoppeligen utkommer Patriks tredje bok hösten 2018.
Patrik berättar under kvällen om sina böcker samt om hur det är att skriva böcker. Välkomna, unga & gamla Nagubor!
Tapahtuma on ruotsiksi.
Vapaa sisäänpääsy!