Michelle Paver: Henkivaeltaja

HenkivaeltajatHenkivaeltaja on Muinainen pimeys-sarjan toinen osa. Päähenkilö on Torak suden klaanista.

Metsään leviää rutto. Nuori Torak lähtee etsimään lääkettä. Matka on kuitenkin pitkä ja odottamattoman vaarallinen. Lisäksi lääkettä etsiessään hänen täytyy poistua tutuilta ja turvallisilta tienoilta. Joku varjostaa häntä. Varjostaja virittää hänelle  tappavia ansoja, joiden takia Torakin matka vaikeutuu. Torakin ystävä Renn lähtee ystävänsä perään. Myös toinen ystävä lähtee mukaan. Susi.

Torak löytää itsensä mitä yllättävimmistä paikoista. Merikin kääntyy Torakia vastaan. Lopulta Torak ei tiedä kuka on ystävä ja kuka vihollinen.

Kirjassa hyvin pienikin yksityiskohta saattaa olla tärkeä. Juoni etenee nopeasti, mutta ei liian. Kirjaa lukiessa saa pidättää hengitystä, nauraa kippurassa, jopa itkeä. Tarina on täynnä erilaisia yllätyksiä. On hauska arvailla juonen käänteitä ja yrittää arvata mistä rutto on saanut alkunsa, sekä mikä on lääke tähän hulluteen ajavaan ja rakkuloita aiheuttavaan sairauteen. Kirja on koukuttava. Kuvailua oli tarpeeksi ja tarina oli hyvin realistinen.

– Anna

Hae/varaa kirja: Michelle Paver – Henkivaeltaja