Lisa Bjärbo & Johanna Lindbäck: Vi måste sluta träffas på det här sättet

vi masteHanna är arton år, går sista året i gymnasiet och med drömmar om att flytta med sin bästa vän till Paris. Hon kämpar sig emot våren och studenten. Jens är tjugofyra, har en dotter och är separerad från sin fru Kajsa. En kväll korsas deras vägar på en bar och kvällen tar därefter en helvändning som involverar att Hanna följer Jens hem.

När Hanna och Jens bryter upp på lördagen så lever de båda i tron att de aldrig kommer ses igen, men ödet vill helt klart något annat. Hanna och Märta sluter en pakt som förbjuder dejtande och börjar planera flytten till Paris. Plötsligt så springer Jens och Hanna in i varandra igen och de båda tvingas inse att de verkligen inte är klara med varandra… Hur blir det då med Paris, exfruar och pakter?

‘Vi måste sluta träffas på det här sättet’ är en ganska klassisk kärleksroman för unga vuxna, men med en liten tvist. Boken har en stor möjlighet att vara väldigt sliskig, men håller sig ändå borta från det med hästlängder. Slutet på boken är nämligen i slutändan ändå inte så uppenbart som jag trodde i början. Boken är alltså en riktigt lättläst feel-good roman, som är väldigt läsvärd. Om du söker en lättläst kärleksroman, som sveper iväg dig till en annan sorts liv, så är det exakt den här boken du söker.

– Freja

Sök/reservera boken: Lisa Bjärbo & Johanna Lindbäck – Vi måste sluta träffas på det här sättet