Lisa Bjärbo: Det är så logiskt alla fattar utom du

Det är så logiskt alla fattar utom du (2)Ester och Johan har varit bästa kompisar sedan urminnes tider. Johan har varit kär i Ester sedan fyra år tillbaka. Ester trånar efter långhåriga hårdrockare och har aldrig sett Johan som något annat än bästa kompisen. Johan vet att det är så, och har bestämt sig för att inte berätta om sina känslor för att inte förstöra vänskapen. Förutom en pappa som plötsligt börjat jobba över flera dagar i veckan och måste åka in till jobbet och fixa akuta grejer på söndagar måste Johan stå ut med Esters prat om Adam, en långhårig hårdrockare som går året över dem på gymnasiet. Hellre lyssnar Johan på Esters ändlösa tjatter om Adam än förstör vänskapen genom att berätta om sina känslor.

Bokens handling är ganska klassisk; bästa kompisar där den ena vill mer, och slutet är inte heller överraskande. Boken är skriven i tredje person, men varvar avsnitt ur Esters synvinkel med avsnitt ur Johans synvinkel. Språket är dock lättläst och flytande och boken känns trevlig att läsa.

– Sara

Sök / reservera boken: Lisa Bjärbo – Det är så logiskt alla fattar utom du