Jandy Nelson: Jag ger dig solen

jag ger dig solenNoah och Jude är tvillingar och bästa vänner, men totalt olika. Jude är den populära tjejen som alla killar gillar, medan Noah är den mobbade konstnärssjälen. Noah målar fantastiskt och sitter helst med nästan i sin skissbok dagarna i ända. Jude är också en konstnär, men hon föredrar mer att fokusera på killar och leva livet. Syskonen har dock ett otroligt starkt band mellan sig och älskar varandra över allt annat.

Plötsligt ändrar allt när mamman i familjen dör. Tre år senare har Noah slutat måla och Jude har blivit en överspirituell ensamvarg. Tvillingarna har sedan länge slutat tala med varandra och allt är annorlunda. En dag bestämmer sig plötsligt Jude för att försöka ställa allt till rätta. Frågan är dock om ens något går att ställa till rätta när ens tvillingbror blivit en helt annan person, som dessutom inte mer pratar med en? Det lönar sig att läsa boken om man vill ha ett svar.

Detta är en fantastisk ungdomsroman om kärlek, mörka hemligheter och vänskap. Boken är riktigt bra. Den började lite segt och jag hade rätt svårt att komma igång med den. Efter ett tiotal sidor var jag dock fast och jag sträckläste därefter boken. Jag rekommenderar varmt boken för alla som gillar ungdomsromaner och speciellt för dem som gillar underbara historier om kärlek och vänskap. Detta är inte en bok som alla andra och den är verkligen läsvärd, det bästa är nästan att du inte kan förutspå bokens slut. Inte ens halvvägs in i den! Jandy Nelson vrider och vänder om karaktärernas tillvaro ständigt och du har inte en aning om var du slutligen landar.

– Freja

Sök / reservera boken: Jandy Nelson: Jag ger dig solen