Jandy Nelson: Himlen börjar här

HimlenBailey och Lennie har hängt ihop hela livet och har ett fantastiskt starkt syskonband. Plötsligt dör Bailey oväntat i en hjärtattack under en teaterrepetition och Lennie blir ensam kvar. Lennie spelar klarinett och har läst Svindlande höjder 23 gånger, men utan Baily vet hon inte riktigt vem hon är. Då dyker en ny kille, Joe, upp i skolans orkester. Joe har bott i Frankrike och är otroligt snygg, charmig och musikalisk. Plötsligt så finns det kärleksstrul och en stark vänskap i Lennies sorg, en kanske inte alltid så lyckad kombination.

Boken är en sådan där nästan äckligt härlig och fantastisk bok som du sträckläser. Du får både gråta och skratta under din lässtund. Snabbt är du fångade i bokens värld och drömmer dig bort till Lennies mormors fantastiska trädgård samt fantiserar om Joe, ”drömprinsen”. Boken var helt underbar och jag funderar skarpt på om den blivit min nya favoritbok.

Boken målar upp en helt annan värld, samtidigt som den är väldigt autentisk. Det här kunde hända, även om det är ganska otroligt. Omgivningen och personerna är ett mästerverk av Nelson. Du kan nästan se mormoderns fantastiska rosenbuskar och känna Lennies smärta och desperation. När Lennie skriver dikter på allt från pappersmuggar till godispapper och låter dem flyga med vinden skapas någon form av magi. Magin fortsätter genom hela boken.

Boken är alltså nära på magisk och det är nästan som om man skulle kunna bli kär i den. Jag ger boken den fulla poäng. Om du vill läsa en fruktansvärt bra och romantisk bok så är det Himlen börjar här du ska läsa. Du känner även lätt igen dig själv i personerna, dras med till en annan plats och får uppleva romantik i en nutida miljö, vad mer kan du önska dig?

– Freja

Sök/reservera boken: Jandy Nelson: Himlen börjar här