Kirjailijakeskustelu Västanfjärdissä 27.4.

VB vindenTUTUSTU KIRJAILIJAAN

Bror Rönnholm ja Freja Rudels keskustelevat kirjallisuudesta ruotsiksi.

Maanantaina 27.4.klo 18 Västanfjärdin kirjastossa keskustelevat Bror Rönnholm ja Freja Rudels. Keskustelutilaisuuden järjestävät Kemiönsaaren kunnankirjasto ja Åbolands litteraturförening.

Bror Rönnholm on kirjailija, kriitikko ja kulttuuritoimittaja. 33 työvuoden ja kolmentuhannen kirja-arvostelun jälkeen hän siirtyi eläkkeelle Åbo Underrättelsin kulttuuritoimittajan työstään vuoden 2013 alussa. Hän on syntynyt Mustasaaressa ja asuu Turussa.

Hän keskustelee Freja Rudelsin kanssa näkökulmistaan ja rooleistaan kirjallisuuteen: lukijana, kriitikkona, kirjailijana ja tutkijana. Runoilijana hän debytoi 1990 runokirjallaan En värld reducerad. Hänen viides ja viimeisin runokokoelmansa on Från en grop i sommaren 2007. Hän on ollut kurssinvetäjänä kirjoitusseminaareissa, toimittanut antologioita (m.m. Åbolands litteraturförening 25 år ja kirjan suomenruotsalaisia runoja musiikista) ja julkaissut useita artikkeleja lehdissä ja kokoomateoksissa. 1997 hän oli Lillholmen-stipendiaattina Västanfjärdissä Svenska Folkskolans vänner-yhdistyksen vieraana.

Freja Rudels on kirjallisuustieteilijä ja Finsk Tidskrift-lehden toimitussihteeri. 2005 hän voitti Arvid Mörnen novellikilpailun. 2010 julkaistiin hänen novellikokoelmansa Blodband. Hän on osallistunut Åbo Akademin Litterärt skapande-koulutukseen ja asuu Västanfjärdissä.