Eppu Nuotio: Koko saaren kingi

koko saaren kingiTämän kirjan  on kirjoittanut Eppu Nuotio ja sillä on 115 sivua joten se sopii erittäin hyvin 9-12 vuotiaille.

Kirja kertoo koirasta nimeltä Kingi joka on helsinkiläinen kaupunkikoira. Sillä on joka päivä rutiineja joita se noudattaa ja on tottunut kaupunkielämään. Kingi on kymmenen koiran vuotta joten se on aika vanha koira ja kokenut kaikenlaista arjen tehtävistä remonttiin.

Yhtenä päivänä Kingi huomaa että emäntä on kalpea ja yskii aivan hirveästi. Onhan emäntä ollut kipeä aikaisemmin mutta tämä vain pahenee. Päivät kuluvat ja emäntä vain yskii joten Kingi yrittää piristää emäntää, mutta mikään ei tepsi.

Pari päivää myöhemmin emäntä ottaa Kingin pitkälle lenkille ja Kingiä alkaa väsyttää, mutta jos emäntä haluaa poikkeuksellisen pitkän lenkin niin ei sillä väliä. Emäntä laittaa Kingin autoon ja he lähtevät matkaan jonnekin Kingi ei tiedä vielä minne. Matka jatkuu ja he ajavat sillan yli, kun he olevat ajaneet hetken Kingi näkee kummallisen laivan. Auto ajaa laivalle ja matka laivalla alkaa.

Kun he saapuvat perille he ovat ajaneet pitkään mutta matka ei enää ole pitkä koska emäntä pysäyttää auton ja päästää Kingin ulos ja sanoo. Tämä on uusi kotisi. Kingi luulee kuulevansa väärin mutta kun emäntä ajaa yksin pois ilman Kingiä se tajuaa että emäntä on antanut pois Kingin. Hän on nyt yksin tuntemattomien ihmisten ja muutaman koirankin kanssa. Täällä Kingin pitää asua koko loppuelämänsä, mitenköhän tässä käy…

– Kalle

Hae / varaa kirja: Eppu Nuotio: Koko saaren kingi