Ingelin Angerborn: Tredje tecknet

tredjeTredje tecknet är skriven av Ingelin Angerborn och är bra skriven och lätt att läsa. Första intrycket av boken var att den verkade spännande det var den också men kanske inte för mig, den är nog mer menad för flickor i åldern 9-12 år.

När Olivia kommer hem från badet märker hon att en konstig och gammal nyckel ligger i hennes badväska hon tror först att hennes kompis satte dit den men när hon ringer och frågar säger hon nej. Medan hon tänker igenom saken märker hon att deras katt Smilla är borta. Hon letar över allt men finner henne inte, till sist hittar hon henne högst upp på mammas och pappas garderob. När hon försöker lyfta bort henne vill hon inte  flytta på sig. När hon fått ner henne vill hon inte vara i hennes rum utan går tillbaka upp på garderoben.

Samma dag bestämmer Sonja och Olivia att börja tyda drömmar så varje natt skriver de upp vad de drömt om just den natten och en massa mystiska saker börjar skrivas upp fast Olivia inte själv vet om att hon skrivit det.

Hon ser också en massa nyckelpigor, hissen åker till källaren utan att den ska dit och någon andas i Olivias nacke på natten. V

ad betyder allt detta vart går nyckeln, vad betyder de konstiga orden Olivia skriver i sömnen, varför är mamma och pappa så konstiga när Olivia frågar om syskon och vem blåser henne i nacken på natten.

Du får svar på allt då du läst boken.

– Kalle

Sök / reservera boken: Ingelin Angerborn: Tredje tecknet