Gunnar Nordström: En skön revansch

revanschEn skön revansch är en av Gunnar Nordströms stjärnskott böcker som är skriven till kanske främst pojkar men inte är den förbjuden till flickor.

Boken handlar om ishockeymålvakten Adam som efter att ha haft en rad misslyckade borta matcher är på väg hem med hela laget i ett flygplan då hela planet börjar skaka och tappa höjd, motorerna hade stannat och planet störtade mot marken mot döden om inte besättningen hade fått ena av motorerna att funka och fått planet fint på en flygplats. Laget fick sova på ett hotell över natten och tänka på hemresan nästa dag.

Nästa dag sa tränaren att de fick ett nytt plan att åka hem men Adam och två andra kände sig inte för att sätta sig i ett plan igen så de fick ta sig hem på annat sätt….

När de sist och slutligen kommer hem och första träningen börjar, märker Adam att han spelar mycket sämre än förr och snart skulle en viktig match spelas. Dessutom uppkommer en massa andra problem han måste reda ut.

Jag tycker boken är jättebra skriven och passar till alla i åldern 10-15. Den är lätt att läsa och innehåller inte så svåra ord men en massa andra spännande saker och är säkert en jättebra julklapp till någon. Jag tycker att man inte behöver tycka om ishockey för att tycka om att läsa boken.

– Kalle

Sök / reservera boken: Gunnar Nordström: En skön revansch