Den tomma stolen

Den tomma stolenDen Tomma Stolen är J.K Rowling första bok sedan hennes populära ungdoms serie om Harry Potter och när man ser tillbaka på hennes tidigaste böcker är det klart att hon har blivit mycket bättre med åren. Boken handlar om det till synes idylliska livet i en engelsk småstad, men som under ytan är ett slagsfält. Och när Barry dör öppnas en plats i statsstyrelsen, som båda parter i konflikten åtrår starkt.

Förutom politik är boken också fylld med romantik, intrig och tonårs-problem. Vad ska Andrew ta sig till när hans pappa slår honom? Man Miles och Samanthas sammanfallande äktenskap räddas?

Boken är spännande allt igenom, sprängfylld med olika sorters problem och lösningar. Fast författaren har en historia med barn och ungdomsböcker är detta ingen bok för yngre läsare; för vissa kan vardagen vara en enda mardröm och Rowling är inte rädd för att skriva om sådana ämnen. Men om man söker efter en bok som tar upp svåra ämnen, ibland på ett nästan humoristiskt sätt, men boken gör sig aldrig på flit till löjes. Den lyfter bara fram situationer som kunde ha tagit plats i vilken liten stad som helst och gör det på ett underhållande sätt. Rowling är dessutom skicklig på att få karaktärer att framstå som äkta, och är lätt att leva sig in i alla deras problem och framgångar.

– Gästbloggare: Albin Engdal från Pargas gymnasium, prao-elev i Pargas bibliotek.

Sök / reservera boken: J.K Rowling: Den Tomma Stolen