”Ystävyydestä, taiasta, ja muista tärkeistä asioista”

Kuvitusnäyttely  2.- 31.8.2011 Västanfjärdin kirjastossa,
Keanne van de Kreeke

Näyttely ” Ystävyydestä, taiasta ja muista asioista” sisältää kirjakuvitukset, korttikuvitukset ja työpajaan liittyvät  teokset (Yhteystyössä valokuvaaja Andrea Vannucchin kanssa).

Kirja ”Ystävyys kuin perhosen kutitus” ilmeistyi v. 2010 loppupuolella, (kustantajana Pieni karhu) ja kertoo erikoisesta ystävyydestä.” Isovatsainen ja isokorvainen Leevi istahti vahingossa pienen ja pippurisen Veetin päälle. Voisi kuvitella, ettei siitä mitään hyvää seuraa. Mutta kuinka ollakaan, Leevistä ja Veetistä tuli ikuiset ystävät. ”

Lisäksi ovat mukana v. 2011 tehdyt noita- ja ystävyys- korttisarjan kuvitukset. Pidän kuvittajana erityisesti korttikuvituksesta koska jokainen kortti kertoo oma tarinansa, ja koska kortti luo suoraan kontaktin ihmisten välissä.

Kolmantena osana näyttelystä löytyy kuvamateriaalia projektista ”Sisältä, ulkoa ja nurinpäin”. Projekti on suunnattu 2-6 vuotiaille. Kirjan ”Ulkoa” aukeamilla on kollaasitekniikalla toteutettuja kuvia, joissa on kurkistusluukkuja ja luukuista paljastuu valokuvia.

Oinasjärven päiväkodeissa on toteutunut työpajoja keväällä 2011. Pajat alkoivat ”salaisesta” matkalaukusta, jonka sisällä oli kirjan kuvat kankaille painettuna ja kuvien aiheisiin liittyviä esineitä. Lapset tuottivat myös omia teoksia työpajan aikana: isompia  maalaustöitä kankaille. Eskarilaiset rakensivat lopulta kankaista pienimmille lapsille majan, joka on ollut käytössä muutamaa viikkoa. Näyttelyssä lapset saavat tutkia kirjan aukeamia.

Näyttely on suunnattu kaiken ikäisille .